6 fordele og ulemper ved at arbejde hjemmefra

Lidt at tænke over, hvis du overvejer at flytte arbejdspladsen hjem i vante rammer. Der er både fordele og ulemper.

Vi bliver tit kontaktet af kunder som overvejer at finde en plads på et kontorfællesskab, i stedet for at arbejde derhjemme. I vores OfficeHub team har vi alle prøvet begge dele – at arbejde hjemmefra og at sidde på et kontorfællesskab. Vi synes, at der findes både fordele og ulemper ved begge muligheder.

Hvorfor er det fedt at arbejde hjemmefra?

1. Færre møder

Vi oplever tit at møder kan tage meget af ens tid. Hvis man deler en workstation eller sidder ved siden af sine kollegaer, kan der opstå situationer hvor man lige snupper et hurtigt møde, som man måske ikke helt havde brug for. Det kan sluge en masse tid.  

2. Fleksibilitet

Når man arbejder hjemmefra kan man være mere fleksibel i ens arbejdstid. Ikke så meget de timer man arbejder, fordi man har jo det samme antal opgaver. Men hvis man har lyst kan man arbejde tidligt om morgenen eller sent om aftenen uden at det forstyrrer nogen.

3. Transporttid

For mange er det her nok den vigtigste faktor. Specielt hvis man bor udenfor byen. Det kan være en kamp at nå til motorvejen i god tid før den bliver proppet. Så det kan være dejlig nemt at ens vej på arbejde ikke er længere end at hente en kop kaffe i køkkenet og så sætte sig i stuen.

Hvorfor kan det være træls at arbejde hjemmefra?

1. Det kan være ensomt

For flere på vores hold var det et stort problem. At sidde alene i stuen eller arbejdsværelset bliver hurtigt til en træls øvelse. Mens det kan være skønt at have lidt ro og færre afbrydelser, kan det også være en udfordring at sidde så meget alene.

2. Du har aldrig ‘rigtig’ fri

Vi oplever at mange af vores kunder understreger at det er glad for at kunne adskille arbejde og privatliv ved at leje sig ind på en kontorplads. Når man arbejder hjemmefra så har man nok oplevet at få mails sent om aftenen og på en eller anden måde har man dårlig samvittighed hvis ikke man svarer, man er jo trods alt ‘på sin arbejdsplads’.  

3. Det kan faktisk koste dig penge

Det lyder nok spøjst, men for mange er et kontorfællesskab faktisk en rigtig god investering. Vi har i flere tilfælde oplevet at folk har fundet en masse gode kunder og samarbejdspartner igennem deres kontorfællesskab. Det netværk man opbygger på kontoret kan bogstavelig talt være guld værd.

What next?

Det kan være en god ide at arbejde hjemmefra. Du kan potentielt være mere produktiv og spare penge. Men for mange er det også en god ide at udforske hvad der er af muligheder uden for hjemmet.

Så hvis du har lyst til at få en uforpligtende rådgivning omkring ledige kontorfællesskabs pladser, så vil vi meget gerne hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen på vores startside.