3 fordele og ulemper ved at arbejde hjemmefra

Lidt at tænke over, hvis du overvejer at flytte arbejdspladsen hjem i vante rammer. Der er både fordele og ulemper.

Vi hos Officehub bliver ofte kontaktet af kunder, som overvejer at finde en plads på et kontorfællesskab frem for at arbejde hjemmefra. I vores OfficeHub-team har vi alle prøvet begge dele – at arbejde hjemmefra samt at sidde på et kontorfællesskab. Vi synes derfor, at der findes både fordele og ulemper ved begge muligheder.

Hvorfor er det fedt at arbejde hjemmefra?

1. Færre møder

Vi oplever ofte at møder kan tage meget af ens tid. Hvis man deler en workstation eller sidder ved siden af sine kollegaer, kan der opstå situationer hvor man lige snupper et hurtigt møde, som man måske ikke helt havde brug for. Det kan sluge en masse tid, som ellers kan bruges fokuseret på pågældende arbejdsopgave.  

2. Fleksibilitet

Når man arbejder hjemmefra kan man være mere fleksibel i sin arbejdstid. Ikke så meget de timer man arbejder, da man har jo det samme antal opgaver at skulle udføre, men har man lyst, er der mulighed for at arbejde tidligt om morgenen eller sent om aftenen frem for 8 timer i træk.

3. Transporttid

For mange er denne nok den vigtigste faktor. Specielt hvis man bor uden for byen. Det kan være en kamp at nå til motorvejen i god tid, og før denne bliver proppet. Så kan det derimod være dejlig nemt at ens vej på arbejde ikke er længere, end blot at hente en kop kaffe i køkkenet og så sætte sig i stuen.

Hvorfor kan det være træls at arbejde hjemmefra?

1. Det kan være ensomt

For flere på vores hold var især denne faktor et stort problem ved at arbejde hjemmefra. At sidde alene i stuen eller arbejdsværelset bliver hurtigt til en træls vane. Ensomheden kan altså være en massiv udfordring for de fleste mennesker.

2. Du har aldrig ‘rigtigt’ fri

Vi oplever at mange af vores kunder understreger at de er glade for at kunne adskille arbejde og privatliv ved at leje sig ind på en kontorplads. Når man arbejder hjemmefra, har man nok oplevet at få mails sent om aftenen og på en eller anden måde, har man dårlig samvittighed hvis ikke disse bliver besvaret, – man er jo trods alt ‘på sin arbejdsplads’.  

3. Det kan faktisk koste dig penge

Det lyder nok spøjst, men for mange er et kontorfællesskab faktisk en rigtig god investering. Vi har i flere tilfælde oplevet at folk har fundet en masse gode kunder og samarbejdspartner igennem deres kontorfællesskaber. Dét netværk man opbygger på kontoret kan bogstavelig talt være guld værd.

What’s next?

Det kan være en god idé at arbejde hjemmefra. Du kan potentielt være mere produktiv og spare penge. Men for alt for mange mennesker er det også en god ide at udforske hvad der reelt er af muligheder uden for hjemmet.

Så hvis du har lyst til at få en uforpligtende rådgivning og samtale omkring ledige pladser hos diverse kontorfællesskaber, så vil vi meget gerne hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen på vores startside, og så giver vi dig et kald.

Du kan også ringe på 31222788 eller skrive til hej@officehub.dk

På udkig efter nyt kontor?

OfficeHub giver dig gratis rådgivning til at finde det helt rette sted. Du får også adgang til vores platform med mere end 400 kontorer og kontorfællesskaber - vi har besøgt, fotograferet og filmet, så du kan besøge stederne online 😀

Man føler sig lidt som Askepot 'duer, duer ikke', men de er mega tålmodige og behjælpelige. Kan varmt anbefales!

Mahmoud, Tech Iværksætter5 stjerner

Indlæser