Mille Fryd Knitwear X OfficeHub: Sådan strikker man det rigtige kontor sammen på to uger

300 procent på en måned. Så meget steg Mille Fryds salg sidste år i hendes strikkeopskriftswebshop. Ved siden af havde hun fast drømmejob, 50.000 følgere på Instagram, mand, tre børn og en lejlighed, der snart ikke kunne rumme hendes hurtigt voksende forretning. Noget skulle ske.

“Det var sidste år, der skete noget. Jeg var på sommerferie med mine børn og min mand, da min revisor ringede og sagde, jeg godt kunne købe nogle store is og en flaske rose. Siden dag 1 er det gået okay, men fra den ene måned til den anden steg salget med 300 procent. Men jeg arbejdede stadig hjemmefra” siger Mille Fryd.

Det var ikke planlagt. Men en af Mille Fryd Knitwears opskrifter var nærmest blevet en viral succes i strikke-Danmark. Sorbet-cardiganens orange, lyserøde, blå og orange pastelfarver havde ramt den famøse nerve, som så mange iværksættere leder efter et langt liv.

Forlod drømmejob for at indfri iværksætterambitioner

Egentlig stod det ikke skrevet på strikkehimlen, at Mille skulle sælge strikkeopskrifter online. For hendes drøm havde i flere år været at blive sundhedsplejerske. Noget hun havde arbejdet hårdt og målrettet mod. Faktisk var hun lige blevet ansat i et barselsvikariat, da strikkeopskriften gik online og salget tog fart

“Jeg fik lov til at gå ned på 30 timer. Men jeg havde virkelig meget om ørerne med tre børn, mand og fuldtidsfirma ved siden af. Da det så begyndte, at gå så godt sidste år, tænkte jeg jo over, hvor langt jeg kunne drive virksomheden, hvis jeg gjorde det fuldtid,” siger Mille Fryd.

De tanker blev til handling, da vikariatet udløb. Siden da har hun ikke set sig tilbage. Når du idag googler sorbet, hvad forslår søgegiganten så udover is? Cardigan selvfølgelig. 50.000 følger idag med på Instagram og Facebook, når Mille udgiver nye strikkeopskrifter. De sociale medier er en hjørnesten i den kreative forretning.

“Instagram er vildt vigtigt for mig. Man kan jo næsten sige, at jeg har 50.000 loyale PR-medarbejdere. Mange lægger et billede op, når de har strikket en af mine opskrifter. Så gør jeg jo det, at jeg lægger andres billeder op på min Instagram story. På den måde får man spredt noget god karma. Jeg er vildt taknemmelig for, at de deler,” siger Mille Fryd. 

Men der var en enkelt maske, der løb, i Mille Fryds forretningsplan. Hun arbejdede stadig hjemmefra lejligheden på Østerbro, og med mand og tre børn var pladsen ved at blive for trang til den vækstende webshop. 

“Det har fyldt virkelig meget – de er virkelig overbærende,” siger Mille Fryd med et skævt smil og fortsætter: “Selvom vores lejlighed ikke er lille, så begyndte mit lager at blive for stort. Derfor gik jeg igang med at lede efter kontor lige før julen i 2018.”

“Men jeg synes virkelig det har været svært at finde selv. Først og fremmest er det svært at få et overblik over hele markedet, og når jeg så endelig havde fundet, noget der passede, så var det et problem, at jeg ville have et to-personers kontor for mig selv – selvom jeg godt ville betale for det,” siger Mille Fryd.

Brug for mere plads? Find et kontor nu

“Et genialt koncept”

Så da sommeren 2019 så småt var ved at komme ud af starthullerne, gjorde Mille det samme og spurgte OfficeHub om hjælp. Her fandt hun det, hun havde ledt efter i et halvt år.  

“Da jeg fandt jer, gik det op for mig, hvor mange muligheder jeg egentlig havde. For når jeg selv søgte, var det begrænset, hvad jeg kunne finde af relevante muligheder,” siger Mille Fryd. 

Det var nemt nok at finde kontorer online, men at finde det rigtige var svært, synes Mille Fryd.

“Det er et genialt koncept. Fordi jeg kunne bare læne mig tilbage, og så lade jer om at matche mine behov med det rigtige kontor. Det synes jeg var virkelig smart. Camille var bare megagod,” siger Mille Fryd.

“Hun var god til at forstå både mig og min forretning. Det var vigtigt med plads, men også rigeligt lys, så jeg kan tage billeder. Camille kender alle kontorerne så godt, at hun hurtigt fandt frem til 3-4 muligheder, der matchede mine behov,” siger Mille Fryd.

Da sommerferien var ved at være slut, og efteråret, der sammen med sommerferien er højsæson i strikverdenen, bankede på, skulle det være. 

“En af mulighederne var et perfekt match. Kontorfællesskabet herude på Sølvsmedjen er lige de,t jeg har ledt efter. Der gik nærmest to uger fra jeg hørte om det, til jeg havde skrevet under på kontrakten. Så det var fedt, at Camille var klar til at rykke så hurtigt,” siger Mille Fryd. 

Travlt? Den klarer vi

Kontorfællesskabets fordele

Da Mille tager imod i hendes velindrettede kontor ved Sølvsmedjen, går en el-installatør rundt og sørger for at internettet kommer op og køre – Camille sørgede for at Mille fik lov at flytte ind før den officielle åbningsdato. Strikkeiværksætteren er ikke i tvivl, om at hun har valgt rigtigt. 

På trods af at Mille Fryd først fik kontor i Sølvsmedjen for få dage siden, er hun allerede kommet godt på plads.

Først og fremmest, så er det en fantastisk bygning. Det er jo Georg Jensens gamle hovedkvarter, så der er en masse historie i de her mursten. Man bliver for eksempel mødt af en buste af designeren, når man går gennem hoveddøren,” siger Mille Fryd.

“Så er der hele området herude på Østerbro. Lige om lidt åbner metroen ovre på Vibenshus runddel. Derudover er der en masse små lækre cafeer i nabolaget, der lige så langsomt er ved at blomstre op, det er jeg glad for at være en del af,” siger Mille Fryd.

Men en ting er rammerne. Men hun valgte kontorfællesskabet til fremfor et konventionelt kontor af andre årsager. 

“Det bliver spændende at se, hvem der ellers flytter ind i de andre kontorer. Jeg håber, der kommer nogle kreative virksomheder, men måske også nogen med andre kompetencer, så det bliver muligt, at trække på hinandens kompetencer,” siger Mille Fryd.

På udkig efter nyt kontor?

OfficeHub giver dig gratis rådgivning til at finde det helt rette sted. Du får også adgang til vores platform med mere end 400 kontorer og kontorfællesskaber - vi har besøgt, fotograferet og filmet, så du kan besøge stederne online 😀

Man føler sig lidt som Askepot 'duer, duer ikke', men de er mega tålmodige og behjælpelige. Kan varmt anbefales!

Mahmoud, Tech Iværksætter5 stjerner

Indlæser