Sådan opsiger du din lejekontrakt

6 tommelfingerregler til dig der inden længe skal opsige din nuværende lejekontrakt.

Hos OfficeHub hjælper vi ofte selvstændige erhvervsfolk og virksomheder med at flytte ind og ud af kontorer samt andre erhvervslejemål. Derfor har vi skrevet en lille guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal opsige din lejekontrakt for det kontor eller erhvervslejemål, som du sidder i.

1. Hvor lang er din opsigelsesperiode?

Normalt har du 3 måneders opsigelse, men i noge tilfælde kan den være kortere eller længere (dog max 6. måneder). Vær opmærksom på hvorvidt du har indgået aftale om uopsigelighed, samt om den periode er forbi. Hvis ikke, så kan du ikke opsige dit lejemål.

2. Send din opsigelse skriftligt

Når du sender en skriftlig opsigelse til din udlejer, omhandlende at du ønsker at fraflytte lejemålet, træder denne i kraft pr. d 1. i måneden. Det vil sige, at hvis du sender en opsigelse d. 15 juni, så har du sagt lejemålet op pr. 1 juli, og hvis du sender en opsigelse d. 1. juli, har du sagt op pr. 1. august. Så rådet er; husk at opsig lejemålet hurtigst muligt. Derudover, hvis du har tre måneders opsigelse og siger op pr. 1 august skal du senest være ude 1. november kl 12:00.

3. Tilbagebetaling af depositum

Når du er fraflyttet, har udlejer op til 4 uger fra fraflytningsdatoen til at indsamle tilbud på hvad det vil koste at udbedre eventuelle skader og herefter udbetale dit depositum.

4. Forudbetalt husleje – dit nye depositum?

Ofte har du forudbetalt en husleje på 1-3 måneder. Disse penge kommer dig til gavn ved opsigelse, i form af, at du ikke skal betale husleje herefter. Det kan være smart at spare dette op, så du har depositum til næste erhvervslejemål. Som beskrevet før, kan der nemlig gå helt op til 4 uger fra fraflyttelse, til du får dit gamle depositum retur.

5. Dit nye kontor

Når du har sagt dit kontor op, begynder jagten på dit nye kontor. Dette er noget som vi hos Officehub er eksperter i, og med glæde vil hjælpe dig med. Har du spørgsmål eller blot brug for hjælp til din søgning, skal du være meget velkommen til at kontakte os på 31 22 27 88 eller hej@officehub.dk.

På udkig efter nyt kontor?

OfficeHub giver dig gratis rådgivning til at finde det helt rette sted. Du får også adgang til vores platform med mere end 400 kontorer og kontorfællesskaber - vi har besøgt, fotograferet og filmet, så du kan besøge stederne online 😀

Man føler sig lidt som Askepot 'duer, duer ikke', men de er mega tålmodige og behjælpelige. Kan varmt anbefales!

Mahmoud, Tech Iværksætter5 stjerner

Indlæser