Se de 3 bedste kontorfællesskaber på Vesterbro - En bydel, der er sprunget ud af puppen

Vesterbro er på mange måder Københavns sommerfugl, der er brudt ud af puppen og har slået vingerne ud. I dag er området ikke længere kun kendt for at være råt. Nej, i dag er det hipt, progressivt og stadig lidt råt rundt omkring. Den kombination er bare nogle af årsagerne til, at stadig flere virksomheder vælger at flytte i kontorfællesskab på Vesterbro.

Gode grunde til at du skal vælge et kontorfællesskab på Vesterbro

Hvis man ikke har været på Vesterbro siden slut 80’erne og kom forbi i dag, ville området være nærmest ugenkendelig. Det er nemlig blevet massivt byfornyet, hvorfor bydelen i stigende grad også er blevet karakteriseret af mere ressourcestærke beboere.

Vesterbros indtil midt 90’erne mest af alt kendt som ludere og lommetyves paradis. Men i dag er brokvarteret på mange måder blevet så meget mere. For selvom der er mindre råt på Vesterbro i dag, end der var i de glade 90ere, betyder det ikke, at de rebelske og skæve tanker har forladt bydelen med de mange postnumre.

Derfor skal du vælge et kontorfællesskab på Vesterbro, hvis du vil blive en del af en bydel, hvor du kan vælge mellem det urbane og mondæne eller endda få begge del. Men det er også her, at du finder kontorfællesskaber, der har fokus på enten det sociale eller kreative.

Når man kobler den stigende velstand med de kreative, rebelske rødder, så er det ikke svært at forstå, hvorfor stadig flere virksomheder vælger at flytte ind på kontorfællesskaber på Vesterbro. Hvad enten du er en kreativ kunstner eller initiativrig iværksætter, kan du altså finde et kontorfælleskab, der passer til dine eller jeres behov.

For eksempel kan du få ligesindede legekammerater på Republikken, der for nogen er kendt som Københavns originale coworking space for kreative virksomheder. Der kan du for eksempel få adgang til prototypeværkstedet, hvor der er laserskærer - og de laver en alvorlig god kop kaffe.

Men er du i stedet på udkig efter en arbejdsplads, hvor det sociale vægtes højest, behøver du ikke lede længere. På kontoret67 har de nemlig det vi kalder en “hej-kultur” - det betyder egentlig bare, at man siger hej til hinanden på gangene. Men det fostrer et stærkt sammenhold, som blandt andet spiller sig ud på deres ret vilde tagterrasse.

På trods af at Vesterbro er blevet byfornyet, er det ikke blevet kedeligt. Når du overvejer kontorfællesskab i København V er det derfor vigtigt at gøre op med dig selv, om du vil bo på den indre del, der er mere rå i sit udtryk eller på ydre Vesterbro, hvor der bliver højere til loftet. Faktisk minder ydre Vesterbro mere om Frederiksberg end Vesterbro. Forskellen på indre Istedgade og ydre Vesterbrogade er ganske enkelt slående. Hvis du overvejer et kontorfællesskab på Vesterbro er det altså oplagt, at vurdere hvad du er mest til.

Sådan kommer du til Vesterbro

Bilernes bydel - en titel Vesterbro ikke har fået og nok aldrig gør. Men skulle du være nødsaget til at tage bilen på arbejde, er der flere kontorfællesskaber på det gamle DSB-område som har rigtig gode parkeringsmuligheder.

Men det som Vesterbro taber på bilparken, vinder bydelen med hensyn til offentlig transport. Hvis ansatte, kunder, samarbejdspartnere eller du selv kommer til Hovedbanegården, er det let at komme videre ud på Vesterbro enten med busser eller S-tog.

Lige om lidt kommer metroringen også til Vesterbro, og det betyder at du kan hoppe på ved stationen på Enghave Plads og være i lufthavnen i løbet af 15 minutters tid.

Langt de fleste, der skal en tur til Vesterbro, foretrækker dog at hoppe på jernhesten og tænde for rugbrødsmotoren. Det er i mange tilfælde altid hurtigere at komme frem med cykel end med enten offentlig transport eller bil - med mindre du kører rundt på en gammel havelåge.

Livet i og udenfor et kontorfællesskab på Vesterbro

Det kan godt være at Vesterbro blev danmarkskendt kendt da Anders Matthesens julekalender, Jul på Vesterbro, kørte på DR2 for år tilbage. Men der er løbet meget vand under brokvarteret siden da. Mulighederne er mange uanset, om du leder efter frokost, aftensmad eller adspredelse.

Frokosttid betyder ofte frokostordning for mange kontorfællesskabsbeboere, men hvis du gerne vil have lidt kulinarisk adspredelse, skal du prøve Bento. Maden er det bedste ved restauranten, der serverer japanske og asiatiske retter, men servicen er grunden til, at det er blevet en favorit frokostdestination for mange.

Men. Der er bare nogle gange, hvor grøntsagswok bliver en tand for sundt til at stille ens cravings tilfredse. Hvis du skal forkæle dig selv eller teamet med en rigtig snasket frokost, så tag forbi Isted Grill og få deres legendariske flæskestegssandwich, der selvfølgelig skal serveres med bearnaise i rigelige mængder.

Skal der virkelig fejres et stort salg eller succes, er det oplagt at tage til Vesterbro Vinstue. Her kommer københavnske kokke til for at få slebet deres kulinariske kvaliteter i køkkenet. Du kan starte med hønsefødder - uden gulerødder - eller svinekroketter, men sørg for at slutte af med desserten, kærnemælk, der på forunderlig vis kombinerer lakrids og estragon med stor succes.

Mangler du inspiration til det næste store projekt, er der får ting, der slår frisk luft. Snup en kop kaffe fra din lokale espressopusher, og slå et smut forbi træstubben i Saxoparken - et af de få grønne områder på Vesterbro. Trives du bedre med byens bankende puls som underlægningsmusik, er det oplagt at slentre op og ned af de mange travle gader på Vesterbro.

Har I brug for at sætte det sociale og samtalen i fokus, så tag en team-dag. Et stærkt startpunkt er legendariske Mad & Kaffe på Sønder Boulevard - som I så kan følge op med et besøg på Khora Virtual Reality i Kødbyen, hvor I kan få en anderledes oplevelse i altopslugende 3D-rendering.

Find det perfekte kontor

Søg blandt +500 kontorer og kontorhoteller i København - book en fremvisning eller få hjælp til at vælge af en kontorekspert. Kvit og frit ✌️

Indlæser