Den ultimative guide til at vælge det rigtige kontorfællesskab i København

Find ud af, om et kontorfællesskab i København er det rigtige for dig og din virksomhed. Ved at læse den her guide, hvor vi har samlet al vores viden og de bedste københavnske kontorfællesskaber, så du kan finde et, der passer til dig.

Der har aldrig været flere eller bedre kontorfællesskaber i København end der er lige nu. Det er en af tidens hotteste kontorlokaler - det er der gode grunde til, men det vender vi tilbage til. Men det store udvalg kommer med en indbygget udfordring, for hvordan vælger du det rigtige?

Svaret er - desværre - ikke endimensionelt. Derfor ender mange håbefulde virksomheder med at vælge kontorpladser, der ikke matcher deres behov.

Det sker fordi at alle kan finde et kontorfællesskab på Google, men at finde det rigtige er svært. Gennem tiden har vi forfinet den proces sammen med mere end 1.000 glade kunder, som vi har hjulpet fra kontorsøgning til indflytterfest.

Al den erfaring har vi samlet i den her guide, hvor du kan hitte hoved og hale i, hvad en flex og fast plads er, samt de tre vigtigste råd, der får dig meget tættere på det rigtige kontor for dig og din virksomhed.

Kontorfællesskaber i København

Der findes et kontorfællesskab derude, der matcher drømmerne, realisterne og alle dem midt i mellem. Vi har besøgt de bedste kontorfællesskaber fra Indre By til ydre Ballerup, så du ikke behøver bruge tiden på det.

Flex plads, fast plads eller et lukket kontor?

Da coworking spaces første gang så dagens lys tilbage i de tidlige 00’er var der en type af kontorpladser, store åbne rum, hvor alle beboerne sad sammen og arbejdede. Men nutidens kontorfællesskaber har et langt større udbud af kontorpladser, der passer til alle slags behov. I dag er der typisk tre muligheder flex plads, fast plads eller et lukket kontor.

Flex’et i flex-pladser kommer af fleksibilitet. Det betyder ikke, at du bliver testet på din gymnastiske kunnen, før du må leje dig ind. Det betyder derimod, at du får kontorplads, der ikke er fast, og hvor du ikke kan efterlade dine ting, men ofte til en rigtig god pris.

Den faste plads er til dig, der gerne vil efterlade dine ting, når du går hjem, og alligevel være sikker på at både børnebilleder og monitor står der, når du kommer dagen efter. Her får du nemlig en fast kontorplads, der er din egen.

De lukkede kontorer er rum, hvor man ikke sidder sammen med andre virksomheder, men i stedet har sit eget kontor, hvor man kan lukke og låse døren, når man har det behov. Denne type af pladser er mere oplagte for virksomheder med mere end en medarbejder.

Hvad er prisen for en plads i kontorfællesskaber i København?

Kontorfællesskaber - eller coworking spaces, som mange også kalder dem - er ligesom Cola. Altså ikke brune og søde, men i den forstand, at der findes flere kategorier. Der er både Coca Cola, Jolly og supermarkedets egen bryg. Men ligesom med læskedrikken, så følger kvalitet ofte prisen.

Det betyder ikke, at det kræver en bugnende bankkonto, for at du kan finde et kontorfællesskab i København, der får dine smagsløg til at løbe i vand. Priserne for kontorfællesskaber i København varierer især, når man bevæger sig rundt i de forskellige nabolag.

Ikke overraskende så finder man i gennemsnit de dyreste pladser på kontorfællesskaber i Indre By uanset, om man leder efter en flex plads, fast plads eller et lukket kontor.

Den månedlige pris per medarbejder i københavnske kontorfællesskaber

OmrådeFlex pladsFast pladsLukket kontor
Indre By1.600 kroner2.900 kroner3.000 kroner
Østerbro/Nordhavn1.500 kroner2.700 kroner2.800 kroner
Nørrebro/Nordvest 1.100 kroner2.200 kroner2.600 kroner

Men som man kan se, så falder priserne faktisk ikke væsentligt hvis man kigger nord for Indre By. Leder du efter de mere billige kontorfællesskaber i København, så finder du dem, når du kigger mod Nordvest og Nørrebro. Men det er ikke de eneste bydele, hvor man finder københavnske coworking spaces.

Fem forskellige typer af københavnske coworking spaces

Alle kontorfællesskaber har ligheder, der er typisk en fællesskabsfølelse, og kaffen, den gode stemning og rengøringen er for det meste med i prisen. Alligevel er der også områder, hvor coworking spaces adskiller sig fra hinanden.

For der findes fem forskellige kategorier, der tilbyder dig alt fra kreativitet til funktion, oveni alle fællestrækkene som kontorfællesskaber deler.

Kreative kontorfællesskaber i København

Når man træder ind i et kreativt kontorfællesskab, mærker man straks, den stemning og de mennesker, der hver dag er med til at skabe de film, spil, artikler og artitektur, som vi hver dag omgiver os med.

Indretningen er typisk lidt skæv, men alligevel smagfuld og man finder alt fra plakater af Steve Jobs som pirat til charmerende tagterrassemiljøer, hvor der bliver afholdt fredagsbarer på varme sommeraftener.

De kreative kontorfællesskaber tiltaler typisk skribenter, arkitekter, spilprogrammører og filmmagerer og mange andre, der bevæger sig indenfor de kreative felter. De enkelte kreative kontorfællesskaber specialiserer sig typisk indenfor et af felterne, derfor kan du finde et, der passer til din virksomhed.

Iværksætter kontorfællesskaber i København

På iværksætter kontorfællesskaber mødes to af tidens store tendenser. På den ene side har man fremtidens kontorer kontorfællesskaberne, og på den anden står det stigende antal af freelancere og små virksomheder, der kalder sig iværksættere.

Menneskerne bag iværksætter kontorfællesskaberne har et særligt fokus på at skabe vækst for deres beboere. Derfor planlægger de en masse events, der sætter fokus på at udvikle evner, som man har brug for som iværksætter. Flere af stederne har også kontakter til investorer eller større virksomheder, der kan være potentielle samarbejdspartnere.

Mange af iværksætter kontorfællesskaberne specialiserer sig indenfor forskellige typer af iværksætteri. Derfor findes der både sociale-, grønne- og Saas-kontorfællesskaber. Der er med andre ord stor sandsynlighed for, at du kan finde et kontorfællesskab, både du og din virksomhed ville få gavn af.

Tech kontorfællesskaber i København

Teknologi har vist sig at være en af de stærkeste forandringskræfter i det 21. århundrede. Både samfundet og forretningsverdenen er stadig ved at vænne sig til den nye globale dagsorden, som bits og bytes har sat.

Bits og bytes er centrale elementer i tech kontorfællesskaberne. For her sidder morgendagens enhjørninge- og gazellevirksomheder nemlig og arbejder på at skabe den software- og hardware, der kan være med til at sætte dagsorden i de kommende år.

Tech kontorfællesskaberne i København henvender sig hovedsageligt til software-virksomheder, der specialiserer sig indenfor spil- eller app-verdenen. Men der findes også tilbud til virksomheder, der arbejder med hardware.

De tech-tunge kontorfællesskaber er derfor oplagte for alt fra spiludviklerer til robotprogrammører. Hvert tech kontorfællesskab specialiserer sig indenfor enten hard- eller software, derfor er der gode chancer for, at du kan finde rammer og sparringspartnere, der matcher dine behov.

Sociale kontorfællesskaber i København

Kontorfællesskaber er i sin grundessens den mest sociale kontortype på markedet, men alligevel findes der sociale kontorfællesskaber, hvor der ligger et særligt fokus på at skabe stærke professionelle og private netværk.

Det betyder, at man ofte ser beboerne på de sociale kontorfællesskaber trække på hinandens professionelle kvalifikationer. Så hvis du og din virksomhed har behov for juridiske råd eller grafisk design indimellem ville et socialt kontorfællesskab være oplagt.

Det sociale islæt betyder også, at frokosten ofte bliver indtaget omkring langborde, hvor man møder hinanden på tværs af virksomheder i de sociale kontorfællesskaber. Derudover samles beboerne også til korte uformelle møder og snakker i mindre loungeområder eller på eventuelle tagterrasser.

Sociale kontorfællesskaber er oplagte for dig, der ikke kun leder efter et velfungerende hæve sænkebord, men vil bo et sted, hvor alt det rundt om kontormøblerne er i fokus. Derfor finder man ofte virksomheder, der er netværksafhængige, som kommunikationsfolk og andre kreative erhverv sidde på den her type af kontorfællesskaber.

Funktionelle kontorfællesskaber

Et af kontorfællesskabets eksistensberettigelser er, at beboerne deles om fællesudgifterne og sparer penge på den måde. Men der findes faktisk kontorfællesskaber, der har særligt fokus på at tilbyde billige pladser.

Når man taler om et billigt kontorfællesskab, kan man foranlediges til at tro, der er tale om et skrabet kontorfællesskab, men sådan forholder det sig heldigvis ikke. Det betyder bare, at de steder har fokus på at skabe kontorpladser, hvor de fleste kan være med.

De funktionelle kontorfællesskaber er oplagte for nystartede enkeltmandsvirksomheder, der måske ikke har ramt guld endnu, som gør dem i stand til at forpligtige sig til en høj husleje. Men man finder også både kreative og sociale kontorfællesskaber i den her kategori, der sammen med den billige pris gør dem særligt attraktive.

Tre råd til at finde det rigtige kontorfællesskab i København

Et kontor er meget mere end fire hvide vægge og øer af kontormøbler. 40 procent af danskerne tilbringer faktisk mere end 37 timer på jobbet hver dag. Det er en stor del af ens vågne, voksne liv. Derfor er det også så vigtigt at man trives i det miljø, hvor man sidder hver dag.

At finde det rette kontorfællesskab kan være en kompleks eller simpel proces. Det afhænger i høj grad af, hvor vigtig din arbejdsplads er for dig. For nogle er det bare et hæve sænkebord, mens det for andre er et hjem væk fra hjemmet.

Uanset om hvilken kategori du tilhører, så er vores erfaring, at det kan booste alles kontorsøgning, hvis man undervejs i processen får råd fra nogen, der har prøvet det før.

Vores kunderådgivere har hjulpet mere end 1.000 tilfredse kunder med at finde kontorpladser. Så hvis du gerne vil undgå de gængse kontorfaldgruber, og i stedet vælge det rigtige kontorfællesskab for jer, så kan du booke en tid nu.

Hvis du hellere selv vil fortsætte jagten lidt endnu, så er her tre råd, der lede dig på vejen mod det rigtige kontorfællesskab i København. Vores erfaring er, at hvis man starter systematisk, så opnår du et langt bedre enderesultat.

Uagtet hvor langt I er i processen, er der nemlig tre fundamentale spørgsmål, alle bør stille sig selv, før de vælger deres næste kontor.

 1. Tænk strategisk fra starten
  Et kontor kan være et sted, hvor man kommer og går - og så er det det - men det kan også være et sted, der booster din virksomhed og dig selv. Men før at man kan finde det, så skal du være klar over, hvilke behov og forventninger du har til et kontorfællesskab.
  Hvis du ofte har kundebesøg, er det vigtigt at vælge et sted, hvor de bliver mødt af et velindrettet kontorfællesskab. Nogle siger at de fleste førstehåndsindtryk sker på syv sekunder. Noget forskning antyder faktisk, at det sker endnu hurtigere . I samme ombæring kan du have behov for mødelokaler, som nogle steder er med i lejen, men andre steder koster ekstra, når du bruger det. Men hvis det ikke er dit behov, kan det være mere oplagt at vælge ud fra, hvilken type virksomhed du har. hvis du for eksempel er indenfor den kreative verden kunne de kreative kontorfællesskaber derfor være oplagte.
  Det er bare nogle af de relevante overvejelser, der er sunde at gøre sig, før man overhovedet påbegynder sin kontorsøgning. På den måde undgår du, at bruge tid på at overveje eller tage til fremvisninger ved irrelevante kontorer. Derfor er dit valg af kontorfællesskab et strategisk valg, der fortjener samme omtanke som andre strategiske valg i din virksomhed.
 2. Vurder væksten
  Hvis du ved lige nu, at din virksomhed skal ansætte mange medarbejdere over det næste stykke tid, så kan det betale sig at overveje, om du skal leje et lukket kontor ved enten et kontorfællesskab eller et kontorhotel i København. For selvom du kan spare penge på den korte bane ved at vælge et mindre kontor, så er omkostningerne ved en senere flytning ofte så store , at det ofte ville kunne betale sig at sidde i et for stort kontor i en kortere periode.
  Mange kontorfællesskaber har dog ofte en fleksibel tilgang til vækst, så du uden større omkostninger kan opgradere til et større kontor i takt med, at behovet kommer. Men det er vigtigt at undersøge, også hvis det skulle blive nødvendigt at nedskalere på et tidspunkt.
 3. Tag til flere fremvisninger!
  Kontorsøgning er ikke nødvendigvis den mest populære disciplin. Derfor ender det ofte med at blive nedprioriteret indtil behovet er så stort, at man er tvunget til at vælge det første og det bedste man er ude og se på.
  Det er en skam fordi vores erfaring er, at det først er til fremvisningerne, at de fleste forstår, hvad deres egentlige behov er. Nogle tænker at de gerne vil arbejde et sted, hvor der er andre virksomheder ligesom deres, men det viser sig, at det er langt vigtigere at kaffen er god og gratis. Selvom det kan lyde lidt sjovt, så er det faktisk de små detaljer, der viser sig at gøre en stor forskel.

Kort sagt. Det er let at finde et kontor, men at finde det rigtige, det er svært. Og når du nu skal tilbringe det meste af dit vågne dagligdagsliv på et, så giver det god mening at gøre valget af et kontorfællesskab i København til en strategisk beslutning.

Hvis du skulle sidde tilbage med flere spørgsmål eller overvejelser er du mere end velkommen til at skrive dig op, så kontakter en af vores kontorspecialister dig snarest muligt - og det er ganske gratis.

Find det perfekte kontor

Søg blandt +500 kontorer og kontorhoteller i København - book en fremvisning eller få hjælp til at vælge af en kontorekspert. Kvit og frit ✌️

Indlæser